Karabük’te Neler Oluyor

Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Karabük Belediyesi’nin KARDEMİR’den aldığı asfalt malzemesinin satışını durdurdu.

GÜNCEL 24.09.2013 14:36:37 0
Karabük’te Neler Oluyor

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin geçtiğimiz yaz ayında Karabük’teki tüm mahallelere asfalt dökerken, bunun üzerine Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy da, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin döktüğü asfalt malzemesinin RT9 olduğunu ve kanserojen madde olduğunu iddia etmişti. Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilk önce Karabük sokaklarına dökülen asfalt malzemesinin alındığı yer olan KARDEMİR A.Ş. ile yaptığı yazışmalar sonucu, KARDEMİR’de halk arasında bilinen katran malzemesinin satışını durdurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatları doğrultusunda konu hakkında bir dizi çalışmalar yapan Çevre ve Şehircilik Karabük İl Müdürü yaptığı açıklamada “Biz Belediye ve Kardemir’e yazı yazdık. Belediye malzemeyi karayolları standartlarında kullandığını söyledi. Biz de Karayollarına sorduk. Karayolları bu standartlarda ürün yok dedi. Bakanlığımız Kardemir’den de üretilen ürürünün TSE garantisi olup olmadığını, yan ürün olarak kapasite raporunda yer alıp almadığını sordu. Diğer yandan biz Belediyeye tekrar yazı yazdık. Karayollarında standartlarında nasıl kullanıyorsunuz açıklayın diye. Belediyeden gelecek yazı çerçevesinde Bakanlığımız gerekli çalışmayı yapacak” diye konuştu.

Bakanlığın söz konusu raporunda, Karabük Belediyesi’nin asfalt malzemesi olarak kullandığı katran malzemesinin önümüzdeki 10-15 yıl içinde kanser vakalarını çoğaltacağını, bu nedenlerden dolayı bu malzeme ile kaplanan tüm yolların sökülmesi yönünde karar alabileceği belirtiliyor.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °